Probabil ca ai auzit de zicala „Everithing is bigger in Texas”. Este o zicala cat se poate de adevarata. Statul este resedinta pentru 26.5 milioane de locuitori, ceea ce s-ar traduce printr-un procent de 8.4% din totalul populatiei din Statele Unite ale Americii. Majoritatea populatiei este concentrata in jurul oraselor Houston, Dallas si Austin.

Texas detine o parte destul de importanta in economia Statelor unite, intrucat are un Produs intern brut de 1.43 triliaone de dolari, ceea ce reprezinta 8.5 din intregul PIB realizat de USA. Desit Texas este un stat recunoscut in principal pentru petrol, este de asemenea un stat in care industria energiei eoliene este in dezvoltare. Domeniul aerospatial si cel a aviatie sunt de asemenea in topul industriilor din stat.

Trecand la curiozitati. Texas are un suficient petro pentru a umple 1459 de Empire State Buildings. Texas are 9.614 miliarde de barili de petrol crud. Ceea ce reprezinta 31.5% din intreaga rezerva a Statelor Unite ale Americii.

Sunt suficiente mitrailere inregistrate in Texas pentru a inarma orice student de la UCLA. Sunt inregistrate 28.690 de mitraliere in Texas. Aproximativ fiecare texan are la dispozitie, cel putin o arma in casa.

Suprafata Texasului este dubla cat cea a Germaniei. Suprafata Texasului este de 268,820 mile patrate. Suprafata ce reprezinta 7.4% din intreaga SUA.

Cea mai mare ferma de energie eoliana din Texas se intinde pe o suprafata de 4.5 ori mai mare decat Manhattan-ul. Aceasta produce energie electrica de 781 megawatti, suficient pentru a alimenta 230 000 de case.

Se estimeaza ca sunt aproximativ 1.65 milioane de imigranti nedocumentati in Texas. Ceea ce ar fi egal cu populatia din Philadelphia. Acestia reprezinta 5.7% din intreaga populatie si 9% din forta de munca. Philadelphia este al cincelea oras din Statele Unite ca populatie, avand un numar de 1,553,164 locuitori.

Cu totii stim ca SUA este tara cu cea mai mare rata de obezitate din lume.65% din populatia Texasului are o greutate peste medie si 31% din aceasta este obeza.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *