Simbol al longevitatii, protectiei, ordinii si chiar a creatiei, broasca testoasa este un totem al multor culturi. De fiecare data cand ne gandim la o broasca testoasa, fara sa vrem ne vine in minte o imagine de intelepciune. In unele culturi, este simbol al longevitatii. Fiind o creatura acvatica, este considerata un simbol al creatiei si al vietii de apoi. Sa vedem mai multe detalii despre simbolistica acestui animal.

Folclorul nativilor americani enunta faptul ca o testoasa a carat in spate intreaga greutate a pamantului. Legenda spune ca inainte de crearea pamantului existau oameni ai cerului pe o insula plutitoare. Intr-o zi, o femeie dintre acesti oameni ai cerului a aflat ca trebuie sa aiba gemeni, iar cand a impartasit asta si sotului sau, acesta a izgonit-o, infuriat, iar ea a ajuns sa fie ingrijita de animalele marii, pe spatele unei testoase.

In cultura japoneza, testoasa este venerata in diverse forme, fiind respectata in arta si literatura, in mituri si legende asociate ei si asa mai departe. Una din povestile renumite il arata pe un om pe nume Urashima, care a protejat o testoasa care era ranita de niste baieti. Drept recompensa, testoasa l-a dus sa se intalneasca cu regele oceanului, cu a carui fiica Urashima s-a si casatorit.

In cultura chineza, conform taoismului, carapacea testoasei semnifica Raiul. Se crede ca testoasa poarta cu dansa secretele Raiului si Pamantului, picioarele sale simbolizand cele patru colturi ale pamantului, unind cerul si pamantul.

Conform mitologiei hinduse, atotputernicul zeu Vishnu a luat forma unei testoase si a carat un munte in spate. Crestinatatea timpurie a vazut testoasele ca un simbol al fortelor raului pe timp de razboi. In Grecia se considera la un moment dat ca testoasele sunt locuitori ai iadului, iar ca o alta curiozitate, testoasa simbolizeaza in Nigeria sexul feminin si reprezinta sexualitatea.

Testoasele ne amintesc ca exista o legatura directa intre pamant si Rai, o cale de salvare. Cum testoasa nu se poate separa de carapacea sa, la fel nici noi, oamenii, nu ne putem detasa de tot ceea ce am facut pe pamant.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *