torticolis

Motivul pentru care ai ajuns pe aceasta pagina poate fi pura curiozitate, dar si predispozitia ta sau a cuiva cunoscut la aceasta afectiune. Indiferent de motiv este bine sa te informezi cu privire la ceea ce inseamna si ce anume implica, pentru a putea preintampina o situatia de acest fel asa cum se cuvine.

Torticolisul se refera la deviatia gatului si capului si se manifesta prin inclinarea gatului acolo unde se prezinta aceasta afectiune, precum si rasucirea capului pe partea sanatoasa. Asta inseamna in fapt ca unul dintre muschii sternocleidomastoidieni este afectat.

Daca in faza initiala se resimte o mica senzatie de rigiditate si disconfort, ulterior incep sa apara simptome mai intense, cauzate de contractia spastica unilaterala a muschiului respectiv. Miscarile de rotatie ale capului sunt astfel limitate, ceea ce e de departe neplacut. Doar in timpul somnului durerile sunt ameliorate, uneori disparand chiar complet.

Alti factori de risc ce favorizeaza aparitia torticolisului sunt istoricul familial ce vizeaza afectiunea, traumatismele, consumul unor medicamente ce produc spasme musculare, anomalii congenitale ale coloanei vertebrale.

Torticolisul poate fi de mai multe feluri: usor, congenital, spasmodic si simptomatic. Cel dintai apare in urma unei miscari bruscate a capului sau cand pozitia adoptata in somn nu a fost una corespunzatoare. Cel de-al doilea tip apare din nastere, cauza reprezentand-o dezvoltare anormala a muschiului care este responsabil cu extensia gatului. Cauza aparitiei torticolisului spasmodic nu este cunoscuta – se manifesta prin dureri ale gatului si apare brusc. Torticolisul simptomatic reprezinta in fapt un simptom ce tradeaza prezenta unei alte boli, localizate la acest nivel.

Ce tratament este recomandat pentru torticolis?

In cazul adultilor, un torticolis obisnuit va disparea in decursul a cel mult 4 zile, atunci cand se odihnesc corespunzator, dar iau si medicamente miorelaxante si analgezice sau unguente diverse. Tipul de torticolis tratament potrivit va fi prescris de catre un specialist, dupa consult.

Dintre cele mai practicate tratamente se remarca medicamentatia, chiropractica, stretching-ul si chirurgia. Cand spasmele si durerile persista, este necesar consultul unui specialist.

In cazul in care se doreste un tratament pentru torticolis, care sa nu implice medicamentatie sau interventii chirurgicale, chiropractica este o solutie ideala. Aceasta consta in efectuarea unor manevre specifice de detensionare a muschilor, fiind necesar un anumit numar de sedinte, stabilit dupa starea afectiunii. De asemenea, chiropractorul trebuie sa recomande realizarea unor seturi de exercitii specifice.

In orice caz, in astfel de situatii nu poti decat sa iti doresti sa scapi cat mai repede de afectiune, ca sa poti reveni la activitatile de zi cu zi. Iti dai seama abia cand ajungi intr-o astfel de situatie cat de mare pret are sanatatea si cat trebuie sa fii de grijuliu in aceasta privinta.

Daca te confrunti cu o astfel de situatie si te intereseaza sa beneficiezi de ajutorul unui chiropractor cu experienta in tratarea torticolisului, recomandarea mea este centrul medical CHIROMEDICA Health & Wellness Center. Poti accesa pagina chiromedicahealthcenter.ro pentru a afla mai multe detalii cu privire la ceea ce presupune un astfel de tratament si de ce este de preferat de marea majoritate a pacientilor ce sufera de torticolis. Un lucru este cert si anume: tratamentul chiropractic reprezinta cea mai buna cale de a reveni la activitatile zilnice intr-un timp cat mai scurt.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *