Cauzele durerilor articulare

Functionarea buna a articulatiilor este necesara pentru ca acestea sunt utilizate pentru fiecare miscare a corpului. Disfuntionalitatile pot aduce adevarate restrictii pentru viata de zi cu zi. Durerea articulara a luat forma unei serioase probleme de sanatate in intreaga lume. Printre principalele cauze ale acesteia se afla obezitatea, si desi motivele pot sa difere, disconfortul creat este acelasi.

Pe parcursul anilor articulatiile tind sa se degenereze datorita suprasolicitarii. Acest fapt are ca rezultat slabirea muschilor, tendoanelor si cartilajelor, facand ca miscarea articulatiilor sa creeze disconfort si sa fie dureroasa. Desi este o conditie intalnita mai des la persoanele in varsta, nu e neobisnuit ca durerea articulara sa fie prezenta si la persoane tinere. Principalele cauze ale durerilor articulare premature sunt obezitatea si stilul de viata sedentar.

Obezitatea, dupa cum am spus, este printre principalele cauze ale durerilor articulare, fiecare kilogram in plus aducand mai multa presiune asupra articulatiilor. Astfel persoanele supraponderale supun articulatiile la un stres crescut, ducand la uzarea lor prematura.

Durerea articulara poate fi cauzata si de factori ereditari. Daca in familie exista cazuri de functionalitate scazuta a articulatiilor, puteti fi predispusi la aceasta conditie medicala, asa ca va trebui sa luati masurile de precautie necesare.

Loviturile si ranile, luxatiile sau fracturile, desi par minore in prima faza, pot dauna articulatiilor pe termen lung. Chiar daca au loc in copilarie aceste incidente, cand organismul este in crestere si se regenereaza mai usor, articulatiile se slabesc iar efectele se fac simtite mult mai tarziu.

Antrenamentele suprasolicitante pot fi o cauza a durerilor articulare daca cel ce se apuca de exercitiu fizic este prea entuziasmat si exagereaza suprasolicitand corpul. De asemenea o postura incorecta sau purtarea de incaltaminte nepotrivita aduce un stres in plus asupra incheieturilor si articulatiilor, impiedicandu-le sa functioneze in regim normal si uzandu-le prematur. O alta cauza poate fi un sistem imunitar slabit si o nutritie nu tocmai buna. Un sistem imunitar slabit nu mai reuseste sa faca posibila regenerarea la timp a articulatiilor, de asemenea acestea au nevoie de anumiti nutrienti pentru a functiona cum trebuie.

Singura metoda de a evita sau vindeca durerea articulara este mentinerea unui stil de viata activ, aceasta nu inseamna ca exercitiul fizic trebuie sa fie prea solicitant, ci facut cu moderatie, alaturi de o alimentatie corespunzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.