Vessyl Cana InteligentaDispozitivele de monitorizare a sanatatii si conectate au intrat din nou in lumina reflectoarelor, in timpul evenimentului WWDC cand Apple a anuntat platformele HomeKit-ul si HealthKit-ul ce urmeaza sa apara, ce se ocupa de monitorizarea si respectiv Internetul Lucrurilor.

Un nou startup combina cele doua cu Vessyl, o cana activata de senzor ce poate realiza o analiza detaliata a ceea ce este inauntru.

Vessyl este echipata cu o serie de senzori care pot analiza continutul cupei, dupa volum, informatii nutritionale si tipul de bautura, pana la brand si aroma.

Toarna o bautura in cana si ridic-o, iar exteriorul cupei va afisa numele tipului de bautura si informatii nutritionale relevante. Toarna un pahar de suc in Vessyl, de exemplu, iar cana iti va afisa numarul de calorii si continutul de zahar a bauturii. O aplicatie mobila de companie poate afisa statisticile sale de asemenea si informatiile contextuale, de exemplu daca esti aproape sa iti atingi scopul de proteine sau consumul de cofenia.

Cana iti spune de asemenea cat de hidratat esti oricand. Justin Lee, CEO-ul si cofondatorul lui Mark One, compania din spatele Vessyl, spune ca, compania vorbeste cu producatori de dispozitive de monitorizare populare, desi nu s-au oferit nume. Integrand monitorizatoare de activitate in platforma ar informa mai bine nivelul de hidratare a unui utilzator si ar face tehnologia mai inteligenta.

Lee le-a spus celor de la Mashable, ca acum ca aceste monitorizatoare de activitate sunt intr-un loc comun, ei sunt in urmatoarea faza in care pot monitoriza ceea ce ne afecteaza cu adevarat sanatatea fizica. Ceea ce consumam in mancarile noastre si in bauturi, este la fel de important, decat monitorizarea caloriilor pe care le ardem prin exercitii.

Compania va accepta precomenzi pentru 2 luni in timpul perioadei de fondare, si Mark One spera sa strana 50.000 ded dolari in primul stadiu de productie. Dispozitivul costa 100 de dolari in timpul perioadei de precomanda, dar se va vinde eventual cu 200 de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *