Bijuteriile sunt accesorii si ornamente purtate pentru a pune in valoare frumusetea corpului omenesc. Contrar parerii populare gresite, bijuteriile nu sunt destinate doar genului feminin. Conform traditiei, bijuteriile au fost si sunt de asemenea purtate si de catre barbati. Reprezentau in antichitate si o forma de schimb si de plata, erau de asemenea folosite pentru exprimarea bogatiei persoanei ce le purta, pentru a arata apartenenta la un grup sau la un anumit statut social.

In timpurile antice, multe triburi din toata lumea fabricau si foloseau bijuteriile in multe scopuri. Triburi diferite din regiuni diferite ale lumii – Egipt, India, Africa, America – foloseau diverse materiale pentru fabricarea acestora avand diferite utilizari. Iata in continuare un istoric al bijuteriilor tribale.

Organizarea tribala nu era la fel de complicata precum societatea de astazi. Cuvantul bijuterii te duce imediat cu gandul la materiale precum aur, platina, argint, diamante, smaralde si rubine. Cu toate acestea, bijuteriile tribale sunt de departe diferite de imaginea aceasta pe care o avem formata in minte. Realizate din materiale simple, precum oase de animale, dinti, fildes, pietre, pietre semipretioase, scoici, lemn si alte materiale gasite in natura, bijuteriile tribale pot fi purtate la incheietura, glezne, in jurul gatului, taliei si asa mai departe.

Elementele din care sunt realizate, pe langa partea estetica, sunt purtatoare de asemenea si de semnificatii aparte. De obicei elementele naturii sunt incluse in designul bijuteriilor tribale. Soarele este cel mai adesea venerat, simbolul sau fiind prezent in randul multor bijuterii de acest tip. De asemenea, in afara de aceste elemente si designuri, mai sunt folosite de asemenea si elemente abstracte, precum cercuri sau spirale.

Intr-adevar istoria bijuteriilor tribale este una fascinanta. A avut un stil total aparte, o semnificatie si o simbolistica deosebita, in comparatie cu ceea ce este considerata in ziua de astazi. Cu toate acestea, istoria ne-a fascinat dintotdeauna, la fel si stramosii nostri si stilul lor de viata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *