medicina alternativa

Medicina alternativa se refera la practicile terapeutice bazate pe metode traditionale si naturale. Metodele de tratament sunt total diferite de practica medicala alopata. In constrast cu tehnicile medicinei conventionale care trateaza doar afectiunile propriu-zise, practicile terapeutice alternative subliniaza imbunatatirea calitatii vietii.

Medicina alternativa este din ce in ce mai utilizata pentru tratarea multor afectiuni, spre deosebire de alte perioade. Implica procedee precum homeopatie, medicina naturista, acupunctura, terapie prin masaj, terapie fizica si multe altele. Multe din aceste procedee castiga din ce in ce mai multa popularitate la nivel global, in principal datorita beneficiilor pe care le aduc.

Remediile pe baza de plante, spre exemplu, sunt folosite pentru tratarea diverselor probleme de sanatate precum insomnie, diabet, boli respiratorii, afectiuni cardiace, probleme circulatorii, afectiuni dermatologice sau alergii. Unele remedii bazate pe plante implica folosirea de aloe vera, usturoi sau altele, chiar si pentru detoxifierea organismului. Diverse alte plante sunt de asemenea identificate ca un real ajutor pentru slabit.

Durerile articulare pot fi tratate cu succes prin urmarea unei terapii cu acupunctura, dar acest procedeu poate fi de asemenea folosit si pentru tratarea afectiunilor mentale. Avantajul pe care il prezinta este faptul ca poate fi aplicat si la persoane care au un sistem imunitar slabit. Printre afectiunile ce pot fi tratate prin acupunctura se numara oboseala, durerile de cap, stresul, dar si durerile cauzate de artrita.

Aromaterapia implica utilizarea de extracte din plante pentru tratamentul diverselor afectiuni. In zilele noastre aromaterapia a devenit si parte a terapiei prin masaj. Uleiurile esentiale, aromatice sunt absorbite prin piele si stimuleaza astfel sistemul circulator, limfatic si ajuta de asemenea in procesul de detoxifiere naturala.

In plus fata de beneficiile anterior mentionate, nu exista nici un fel de efecte secundare, cu singura conditie ca aceste terapii sa fie realizate de practicieni experimentati si licentiati. Remediile alternative sunt de asemenea si mai rentabile din punct de vedere al costurilor, comparativ cu remediile medicamentoase. Cunoscand aceste beneficii, poate ca ar fi o idee buna ca pentru tratarea unor afectiuni si pentru o stare generala de sanatate sa aplicam mai mult metodele medicinei alternative.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *