Student afro americanStudent afro american

De ce femeile de culoare urmeaza cursurile unei facultati intr-un numar mai mare ca niciodata, in timp ce barbatii de culoare urmeaza o universate intr-un numar mai mic ca niciodata, avand si o rata de absolvire de 2/3 mai mica decat a femeilor de culoare?

Moda femeilor de culoare studente se alinieaza cu succesul inregistrat de rate ridicate in numarul femeilor care participa acum la cursuri intr-un numar mai mare decat al barbatilor. Notele de absolvire al femeilor sunt si ele mai mari decat notele de absolvire al barbatilor, per total.

O explicatie pentru aceste discrepante o reprezinta diferenta de socializare, chiar si in mediul de acasa. Peste jumatate din familiile de afro-americani sunt alcatuite doar din copii si mama. Ca rezultat, multi barbati de culoare duc lipsa unui model masculin in casa. In acelasi timp, surorile acestor barbati cresc intr-un sistem matriarhal care, prin alegere sau circumstanta, practica ajutorul de sine. Desi barbatii si femeile de culoare provin din aceeasi casa si aceeasi clasa socio-economica, modul in care isi vad rolul vis a vis de societate si vis a vis unul de altul este afectat de prezenta sau lipsa unui model in viata de acelasi sex.

Pe langa faptul ca nu au modele masculine acasa, modelul barbatului negru lipseste si din domeniul educational, cu mai putin de doua procente dintre profesori fiind barbati negri. Fara modele reprezentative acasa sau in scoli, barbatii de culoare cauta modele din mass media, multe ocupand o functie sociala importanta, insa nu ca urmare a educatiei, ci ca urmare a altor factori, precum abilitati muzicale sau sportive.

Luandu-se dupa modelele lor sau grupul de prieteni, educatia nu mai reprezinta o prioritate. In acelasi timp, invatatul este vazut ca o activitate de fete pentru multi baieti, lucru care, evident, nu ajuta. Sa speram ca lucrurile se vor schimba in curand si barbatii de culoare isi vor prelua locul meritat in societate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *