Asuma-ti vina!

De cate ori nu am fost pusi in situatia de a ne desparti de cineva din oarecare motiv si sa nu vrem sa-i spunem motivul adevarat pentru a nu-l rani sau, pentru a nu crede ca inca mai vrem sa remediem ceva sau mai rau, pentru a nu crea drama prea multa. Asa ca foarte multi ne eschivam si ne asumam o vina care nu ne apartine, folosind clasicul „Nu e vina ta, e vina mea”. Era chiar si o faza in mult apreciatul serial „Seinfeld”, in care lui George Constanza ii spune cineva replica pentru a-i da papucii, lucru care-l surprinde, dar si enerveaza, aceasta fiind replica pe care o folosea el.

Deci, in loc sa folosim adevarul ca arma, preferam sa ne ascundem dupa niste replici standard de „nu sunt pregatit(a) pentru o relatie acum, imi pare rau”, cand noi pur si simplu nu putem trece peste faptul ca persoana cealalta se plange toata ziua de orice lucru marunt. In primul rand, o discutie despre obiceiurile care ne deranjeaza ar trebui sa aiba loc mult mai repede, nu cand simti ca nu mai poti, pentru a avea timp persoana cealalta sa se obisnuiasca cu noua schimbare pe care trebuie sa o aplice. Nu vreau sa insinuez ca pentru a te face placut unei persoane trebuie sa te schimbi, insa sunt anumite lucruri care nu plac nimanui, iar „vaicareala” este unul dintre ele.

Daca ne-am prezenta pe fata motivele, ar stii fiecare ce sa faca mai departe pentru a avea o relatie sanatoasa, in care sa nu mai sufere nimeni. Daca crezi ca asta nu e responsabilitatea ta, gandeste-te ca daca persoana precedenta, care a fost intr-o relatie cu actualul/actuala i-ar fi spus motivul/motivele adevarate pentru care s-au despartit, este posibil ca relatia dintre voi doi sa fi functionat acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *