CupluCuplu

De cate ori nu am fost pusi in situatia de a ne desparti de cineva din oarecare motiv si sa nu vrem sa-i spunem motivul adevarat pentru a nu-l rani sau, pentru a nu crede ca inca mai vrem sa remediem ceva sau mai rau, pentru a nu crea drama prea multa. Asa ca foarte multi ne eschivam si ne asumam o vina care nu ne apartine, folosind clasicul „Nu e vina ta, e vina mea”. Era chiar si o faza in mult apreciatul serial „Seinfeld”, in care lui George Constanza ii spune cineva replica pentru a-i da papucii, lucru care-l surprinde, dar si enerveaza, aceasta fiind replica pe care o folosea el.

Deci, in loc sa folosim adevarul ca arma, preferam sa ne ascundem dupa niste replici standard de „nu sunt pregatit(a) pentru o relatie acum, imi pare rau”, cand noi pur si simplu nu putem trece peste faptul ca persoana cealalta se plange toata ziua de orice lucru marunt. In primul rand, o discutie despre obiceiurile care ne deranjeaza ar trebui sa aiba loc mult mai repede, nu cand simti ca nu mai poti, pentru a avea timp persoana cealalta sa se obisnuiasca cu noua schimbare pe care trebuie sa o aplice. Nu vreau sa insinuez ca pentru a te face placut unei persoane trebuie sa te schimbi, insa sunt anumite lucruri care nu plac nimanui, iar „vaicareala” este unul dintre ele.

Daca ne-am prezenta pe fata motivele, ar stii fiecare ce sa faca mai departe pentru a avea o relatie sanatoasa, in care sa nu mai sufere nimeni. Daca crezi ca asta nu e responsabilitatea ta, gandeste-te ca daca persoana precedenta, care a fost intr-o relatie cu actualul/actuala i-ar fi spus motivul/motivele adevarate pentru care s-au despartit, este posibil ca relatia dintre voi doi sa fi functionat acum.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *