Cele 100 de miliarde de celule ale materiei cenusii folosesc mai mult de un sfert din energia totala a organismului in fiecare zi. In perioade stresante, se poate ajunge la epuizare la un moment dat, iar puterea de concentrare poate fi slabita. Prin urmare, creierul anunta ca e timpul sa fie hranit. Este bine sa cunoastem acele alimente care aduc cele mai multe beneficii in acest sens. Aportul de alimente care sa aduca energie, in special in perioade stresante sau ce implica eforturi mentale intense, precum proiecte ce necesita multa atentie si concentrare, epuizeaza bateriile creierului, care trebuiesc reincarcate periodic.

Printre primele alimente ce imbunatatesc activitatea cerebrala se numara mierea. Este un mix delicios de vitamine, substante minerale, hormoni bio si enzime ce stimuleaza gandirea, creativitatea, ajuta la o mai buna concentrare si inlatura stresul. Doua linguri de miere dupa micul dejun pot face adevarate minuni.

Pestele si fructele de mare sunt de asemenea foarte benefice pentru creier. Aceste mancaruri contin aminoacizi fara de care organismul nu poate sintetiza hormonii responsabili pentru trezire si stare activa. Pe de alta parte, carnea de peste stimuleaza dezvoltarea cerebrala si este foarte recomandat astfel consumul de fructe de mare, somon, sardine sau altele, de trei ori pe saptamana.

Soia, banane, avocado, cacao boabe, busuioc, usturoi, ananas sunt de asemenea alimente foarte benefice pentru intretinerea si dezvoltarea creierului si capacitatii cerebrale. Toate acestea ofera nutrientii necesari pentru reincarcarea energetica a creierului, ajutand extrem de mult in acele perioade in care este nevoie de activitate intelectuala, ce necesita o putere mare de concentrare, o atentie marita, memorie mai buna si asa mai departe. Efectele acestor alimente sunt combinate, imbunatatesc rata metabolismului, inlatura starile de iritabilitate si anxietate, maresc puterea de concentrare, stimuleaza circulatia sanguina ajutand la o oxigenare mai buna a creierului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *