Laptele de vaca este tot mai des inlocuit cu cel de capra. Este si normal sa se intample acest lucru, avand in vedere faptul ca este mult mai sanatos, avem parte de o sumedenie de beneficii in conditiile in care il consumam si mai este si delicios. Sigur, laptele de vaca este inca cel mai consumat tip de lapte insa el aduce si o serie de disconforturi cum ar fi flatulenta, balonare sau alte forme de indigestie.

Datorita faptului ca astazi se administreaza tot mai mult hormoni de crestere, antibiotice, furaje care sunt modificate genetic, este normal ca laptele de vaca sa nu fie sanatos. Stim ca cele mai sanatoase produse sunt cele mai putin prelucrate. In schimb, laptele de capra este laptele cel mai prielnic fiecaruia dintre noi deoarece nu produce indigestii si alergii.

Sunt putini oamenii care consuma lapte de capra, deoarece sunt speriati de faptul ca laptele este de capra si nu isi dau seama care sunt beneficiile pe care le aduc acest tip de lapte. De aceea, as vrea sa scot in evidenta care sunt beneficiile consumului de lapte:

Laptele de capra este un antiinflamator natural. Cercetarile admit faptul ca laptele de capra functioneaza mai bine decat un medicament aniinflamator. Din acest motiv persoanele care au disconforturi sau dureri abdominale, beau lapte de capra.

De asemenea, este un lapte ecologic. Fiind mai mici decat vacile, caprele consuma mult mai putine alimente si mai putin spatiu. Sa spunem ca in locul in care se tin doua vaci se pot tine pana la 8 capre. Atfel, producatorii nu apeleaza la produse daunatoare caprelor, iar produsele lactate provenite din laptele de capra sunt mult mai sanatoase si au mai multe proprietati.

Mai mult, laptele de capra absorb o capacitate mai mare de metabilozare a mineralelor fierului si cuprului. El poate fi folosit ca si supliment enzimatic digestiv.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *