Viata de student este o viata frumoasa insa deseori banii pentru distractie nu ajung asa cum ne-am dori. Se intampla de foarte multe ori ca unii tineri studenti sa ramana fara bani. Pentru acestia si pentru cei care isi doresc sa castige niste bani, iata cateva sfaturi pentru a face bani pe timpul facultatii:

O idee de afaceri cu potential, in cazul in care ai talent la scris este aceea care vizeaza realizarea de materiale scrise pentru diverse website-uri si afaceri online. In cazul acesta, textele sunt diferite de cele offline si implica sa stii si SEO (Search Engine Optimization) si SMO (Social Media Optimization). Pentru a putea pune in practica o astfel de idee de afaceri, va trebui sa accesezi diverse site-uri si forumuri dedicate activitatilor de copywriting online. Pentru promovare, ai nevoie de un website in care sa iti prezinti serviciile si sa postezi anunturi online pe diverse website-uri.

Fiecare din ideile de afaceri prezentate mai sus pot fi implementate cu foarte putini bani, dar cu o implicare activa din partea ta, dublata de seriozitate. Este important sa asiguri un echilibru intre studii si activitatile antreprenoriale, pentru a nu risca sa iti neglijezi complet studiile in favoarea afacerii.

Un instrument util pentru a iti face o idee clara cu privire la costurile implicate de initierea uneia din afacerile mai sus, este template-ul Costuri de start-up.

Daca ai in jurul tau multi colegi care isi cauta un loc de munca, fie full-time, fie part-time si ai talent la scris, poti sa le oferi serviciile pentru realizarea CV-ului si scrisorii de intentie. Aceasta idee de afaceri se poate combina cu alte servicii care tin de conceperea de texte si scrierea/editarea diverselor materiale.

Asadar, vei reusi sa obtii sume de bani consistente intr-un timp scurt.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *