Lista cu ce poti si trebuie sa vezi in Roma e imensa. Plina de atractii turistice si situri faimoase si cunoscute in intreaga lume, poate fi greu sa gasesti timp sa le vizitezi pe toate. De la Colosseum la Villa dei Quintili, Roma are pur si simplu prea multe de vazut.

Asadar, daca planuiesti sa vizitezi orasul si sa sciti ce e mai bun din excursia ta, selectia noastra de locuri de vizitat in Roma ar putea fi perfecta.

1. Ostia Antica

Sa fim sinceri, cand ne gandim la ce e de vazut in Roma, Ostia Antica e poate primul vestigiu care ne vine in minte. Da, acest diamant caruia i se ofera prea putin a importanta, e una din cele mai importante atractii turistice in Roma. Ostia contine ruinele extraordinar de bine pastrate ale portului antic al Romei- este linistit, fantastic si perfect pentru explorat.

2. Coloseumul

Coloseumul intra si a intrat mereu pe orice lista de obiective de vizitat in Roma si asta pe buna dreptate. In ciuda multimilor, Coloseumul, locul unde s-au luptat gladiatorii, criminalii si leii e categoric un „must see” pentru oricine ajunge la Roma.

3. Villa dei Quintili

Din toate locurile de vizitat in Roma, Villa dei Quintili este unul din cele mai uitate. Da, aceasta vila antica, odata casa a lul Emperor Commodus, e captivanta.

4. San Clemente

Sub minunata biserica San Clemente vetigasi o multime de lucruri uluitoare pe care trebuie neaparat sa le vizitati.

5. Palatine Hill

Palatine Hill este unul din cele mai vizitate vestigii din Roma. Nu ratati muzeul si casele lui Augustus si Livia.

6. Forumul Roman

Unul din cele mai faimoase locuri de vizitat in Roma, Forumul a fost centru vietii Romanilor. Sunt o multime de tururi gratuite organizate si merita sa petreci timp acolo.

7. Muzeul Vaticanului

Nu poti merge la Roma fara sa vizitezi muzeul Vaticanului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *