Fiecare dintre noi are un stil total diferit de a se comporta si de a actiona in diverse situatii. Este modul fiecarui om de a fi. De aceea este foarte important sa intelegi cum ai ajuns sa fii in felul in care esti astazi. De la lucruri simple, la lucruri complicate, toate actiunile noastre sunt influetate de modul in care ne-am petrecut copilaria.

Cand suntem copii avem tendinta de a culege tot felul de informatii, chiar daca nu suntem constienti de acest lucru. Cercetatorii sunt de parere ca orice copil care isi imita parintii, in sensul ca le imita activitatile de zi cu zi, se prefac ca merg la seriviciu sau ca au o activitate prin casa de reparatie sa ceva asemanator, vor ajunge sa aiba un mod de gandire mult mai deschis si mai dezvoltat decat restul copiilor. Este in natura umana sa imitam tot ce vedem, mai ales la varstele fragede, este mai mult un sistem de supravieturire care ne ajuta sa inaintam in viata.

Iiti amintesti probabil de momentele in care erai mic si mai primeai din cand in cand cate o atentie din partea parintilor. Cercetatorii sunt de parere ca un astfel de comportament din partea parintilor va imprima copiilor un mod destul de secretos sa a fi. Daca vei recompensa un copil prin pedepse pentru actiunile sale, acesta nu va incerca sa isi corecteze comportamentul, ci dimpotriva, va incerca sa faca tot posibilul sa nu fie prins data viitoare, fiind mult mai atent.Un comportament agresiv fata de copii nu va avea niciodata efectul dorit. Chiar daca pe moment acesta se cuminteste, modul sau de gandire va fi influentat de actiunile parintilor si va ajunge sa se comporte la fel ca parintii sai.

Ar trebui sa fim constienti de acest lucru si sa incercam sa nu repetam greselile parintilor nostri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *