Afacerile handmade imbina tehnica excelarii, imbina placut cu utilul, sau un mod in plus de a face un ban suplimentar si se caracterizeaza prin crearea unui obiect unic, inedit, cu personalitate aparte. Produsele finale sunt unele pline de modestie, simplicitate, dar in acelasi timp pline de maiestrie, atentie si dibacie.

Pentru a incepe o astfel de afacere este nevoie de un plan de afaceri relativ simplu, de cateva instrumente, ustensile care nu au valoare financiara mare. Pretul acestora variaza in functie de tipul de produs realizat, motiv pentru care trebuie sa facem o analiza a pietei de desfacere. Daca prin zona in care ne dorim sa activam este cineva care desfasoara deja o astfel de activitate, trebuie sa fim creativi si sa incercam realizarea altor produse sau sa ne facem remarcati prin diversele mijloace de publicitate. Tot ce este nevoie pentru a da startul afacerii este planificarea afacerii la un domiciuliu stabil, iar unele materiale le putem gasi exact in natura, in forma lor bruta, ceea ce necesita mai putina prelucrare din partea doritorilor.

20130221_182527

Initiatorii afacerilor de acest tip sunt persoane creative, care vor sa realizeze profit pe langa serviciul pe care il au cu ajutorul talentului lor, sau doresc sa se relaxeze intr-un mod aparte fie in natura, fie in intimitatea locuintei. Clientii care doresc astfel de produse au o viziune aparte despre acestea si ar plati oricat ar fi nevoie pentru ca produsul pe care il achizitioneaza sa fie unic si inedit. Dar si cei care impartasesc o pasiune asemanatoare asupra mediului, care doresc sa transforme pasiunea in arta.

Printre afacerile de tip handmade se numera: confectionarea de posete din reviste, crearea de tablouri cu elemente din natura, accesorii si bijuterii din seminte de flori, realizarea de aranjamente origami, realizarea de piese de mobilier din elemente reciclabile, constituirea ornamentelor de gradina din pet-uri, precum si multe alte activitati de acest gen.

maxresdefault

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *