COD BO IICOD BO II

Cu siguranta ca stiti despre Activision, mai noi Activision Blizzard, compania care a realizat seria de jocuri Call of Duty. Aceasta serie de jocuri este una din cele mai populare in lumea internetului. In fiecare an seria Call of Duty lanseaza un nou joc. In cazul jocului Black Ops II din serie, se pare ca sunt o serie de probleme.

Vorbim aici despre faptul ca unul din personaje seamana prea mult cu un personaj din realitate. Persoana despre care vorbim este Manuel Noriega. Acesta este un fost dictator militar ce a activat pe teritoriul Panama. In anul 1989 acesta a fost capturat dupa de armata Statelor Unite si a fost dat jos din pozitia sa si incarcerat. Fostul militar a fost acuzat pentru mai multe activitati ilegale. Activitatile pentru care a fost condamnat includ spalarea de bani, traficul de droguri si bineinteles crime.

Revenind la joc, nu exista dubiu ca in acesta unul din personaje este chiar Manuel Noriega. Numele este acelasi si daca ar fi existat un dubiu in aceasta privinta, este folosita chiar fraza „old pinnaple face himself”, fiind porecla dictatorului militar in timpul sau de glorie.

Problema este ca Noriega nu a fost intrebat si nu si-a dat acordul in privinta folosirii imaginii sale in joc. Mai mult de atat, actiunile pe care le face in joc personajul sau sunt mai mult sau mai putin legale. Fapt ce par sa incrimineze mai mult propria persoana. Un lucru este sigur insa, acesta a dat in judecata compania Activision si spera sa obtina ceva banuti de urma aceasta. Nu se stie valoarea exacta a pagubelor cerute dar nu stim ce ar face Manuel Noriega cu eventualii bani castigati de pe urma procesului. Acesta este inchis si in ziua de astazi intr-o inchisoare de SUA si are in momentul de fata varsta de 80 de ani. Ramane de vazut care va fi rezultatul acestui proces.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *