Viata de adolescent este de cele mai multe ori tumultoasa in ceea ce priveste numarul mare de ore pe care le petrec adolescentii la scoala, temele pentru acasa, dar si viata sociala si extrascolara a acestora. Astfel incat mare parte dintre adolescenti nu au timp si de alte activitati care sa ii ajute in dezvoltarea personala. Din acest motiv, pentru unii , viata de adolescent se imparte intre scoala si familie si uita ca pe langa aceste elemente importante in dezvoltarea lor, trebuie sa mai intreprinda si alte activitati care sa ii faca sa priveasca scoala si din alt punct de vedere, decat cel al profesorilor duri si al temelor multe.9a0436777c

Unele programe caritabile vin in ajutorul adolescentilor si le propun proiecte de implicare sociala in activitati de genul ajutorarea semenilor sau a mediului inconjurator, facandu-i sa opteze pentru activitati extrascolare. Multe dintre aceste proiecte ii implica pe adolescenti in actiuni care presupun implicarea de buna voie pentru obtinerea unor rezultate la nivel de societate. Astfel, ei pot lua parte la distribuirea de cadouri si alimente pentru batrani ai caror familii i-au parasit, vizitarea copiilor aflati in plasament si implicarea in actiuni de colorat si desenat impreuna cu acestia, distribuirea de pliante publicitare pentru diferite evenimente culturale, implicarea in actiuni de meditatii cu copiii de varsta mai mica sau sprijinirea pacientilor bolnavi din spitale prin acordarea de sprijin comunicational si afectiv.

Aceste actiuni caritabile sunt din ce in ce mai cunoscute in lumea occidentala si incep treptat sa fie adoptate si de comunitatile europene, implicit de societatea romaneasca. Prin demararea de proiecte de voluntariat, adolescentii au mai multe sanse sa observe lumea in care traim, conflictele la care suntem supusi zi de zi, consecintele actiunilor intreprinse de fiecare in parte. De asemenea se pot inscrie in programe de sustinere a campaniilor anti-drig, anti-violenta, actiuni de strangere stradala a fondurilor pentru diverse persoane aflata in nevoie sau de genul protejarii mediului natural.

De admin